Passwords

Et password kan blive et mareridt for brugeren, da det jo skal være nemt at huske og svært at gætte/bryde. Heldigvis er der blevet sværere at knække et password, da man oftest kun har 3 forsøg for at adgangen låses.

Der er mange holdninger til passwords. Nogle steder tvinges man til at ændre det hver 3. måned af fx. ens arbejdsplads og det er i bund og grund ikke så smart efter min opfattelse. Problemet er at folk så vælger et system, som de bare ændre lidt på og så forsvinder hele ideen jo med at ændre det. Fx har jeg set passwords som Sommer20181 og så næste gang bliver det Sommer20182……. og så videre indtil vi når 2019

Man kan også bruge et program (App) til at indeholde alle ens passwords og så have eet master password, som så åbner den App og dermed giver adgang til alle ens passwords. Det er smart men også lidt bøvlet.

For den private bruger så er et kompliceret password på minimum 8 karakterer bestående af store og små bogstaver, tal og tegn i en kombination bedre. Hvis man så også slår 2 factor Authentication til på ens Apple ID eller gmail, så er man ret godt sikret.

Her er et eksempel på et password, som er nemt at huske; $1agterMester